Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Διαγωνισμός πεζογραφήματος «Νίκος Κάσδαγλης» για νέους συγγραφείς στα Δωδεκάνησα 2011


Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Συγγραφέων και Μεταφραστών των Τριών Θαλασσών, προκειμένου να τιμήσει τον μεγάλο Δωδεκανήσιο συγγραφέα Νίκο Κάσδαγλη (1928-2009), αλλά και να ενθαρρύνει τη λογοτεχνική δημιουργία από νέους συγγραφείς σε τοπικό επίπεδο, προκηρύσσει το Διαγωνισμό πεζογραφήματος 'Νίκος Κάσδαγλης' για νέους συγγραφείς στα Δωδεκάνησα 2011.

Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, ο πρώτος νικητής του διαγωνισμού θα λάβει το βραβείο των 3.000 ευρώ, ενώ οι τυχόν διακριθέντες θα παραλάβουν τιμητικά διπλώματα. Ως τελική ημερομηνία κατάθεσης συμμετοχών έχει οριστεί η 7η Οκτωβρίου 2011.

Όροι συμμετοχής:
Στο διαγωνισμό θα γίνουν δεκτά πρωτότυπα, αδημοσίευτα έργα στα ελληνικά, διηγήματα, νουβέλες και μυθιστορήματα. Δεν θα είναι αποδεκτά έργα που έχουν δημοσιευθεί ή είναι υπό δημοσίευση.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, αλλά να μην έχουν συμπληρώσει το 30ό έτος της ηλικίας τους την 7η Οκτωβρίου 2011 και να είναι νέοι συγγραφείς, δηλαδή να μην έχουν δημοσιεύσει λογοτεχνικό έργο σε εκδοτικό οίκο. Θα πρέπει επίσης να είναι κάτοχοι ταυτότητας που έχει εκδοθεί στη Δωδεκάνησο ή άλλου εγγράφου που να πιστοποιεί ότι είναι δημότες σε περιοχή της Δωδεκανήσου.

Οι συμμετοχές θα κατατεθούν με συστημένη αποστολή. Τα κείμενα θα πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή που θα συνοδεύεται από εκτυπωμένο αντίγραφο. Στην αποστολή θα επισυνάπτονται το πλήρες όνομα και η ταχυδρομική διεύθυνση του αποστολέα, βιογραφικό του συγγραφέα (ως 500 λέξεις) και φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας (ή άλλου πιστοποιητικού που να αποδεικνύει την εντοπιότητα).

Τα συγγραφικά δικαιώματα των συμμετεχόντων θα είναι σεβαστά, αλλά η επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να προωθήσει για δημοσίευση τα διακριθέντα κείμενα, ολόκληρα ή αποσπάσματά τους, σε φιλολογικό έντυπο της επιλογής της για 3 χρόνια από την απονομή του βραβείου. Η κατάθεση συμμετοχής αποτελεί δήλωση ότι ο συμμετέχων αποδέχεται τους όρους συμμετοχής και την κρίση της επιτροπής.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής έχει οριστεί η Άννα-Μαρία Κάσδαγλη και την απαρτίζουν επίσης η Ελένη Γκίκα (συγγραφέας, δημοσιογράφος), ο Μανόλης Μαυρολέων (συγγραφέας), ο Γιώργος Παγανός (φιλόλογος, κριτικός λογοτεχνίας) και η Τίτσα Πιπίνου (συγγραφέας).

Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής έχει οριστεί ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου Σπύρος Συρόπουλος και την απαρτίζουν επίσης η Manana Dumbadze (Γεωργιανή συγγραφέας), ο Ντόρος Ζησιμάτος (έμπορος), η Λη Μηναΐδη, (υπεύθυνη του τμήματος δημοσίων σχέσεων του δήμου Ρόδου) και ο Peter Curman (Σουηδός ποιητής).

Διεύθυνση αποστολής συμμετοχών:
Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου
Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10α , 851 00, ΡΟΔΟΣ
E-mail: iwtcr.lib@gmail.com (Βιβλιοθήκη ΔΚΣΜΡ),
info@writerscenter.gr (ΔΚΣΜΡ)
Υπόψη κ. Αργυρίου Κοσκόρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου